European Metal Recycling

European Metal Recycling (EMR) is Global marktleider binnen de metaalrecycling. De locatie van EMR in Nijmegen draagt net als alle andere locaties bij aan de mondiale, nationale en lokale circulaire economie. Naast de aanwezige certificeringen als ISO9001 (kwaliteit), ISO14001 (milieu) en het branchekeurmerk MRF staat het beleid in teken van CO2 neutraal gaan werken.

De locatie van EMR in Nijmegen met haar visie op milieubeleid sluit aan op de ambities van de Gemeente Nijmegen. Nijmegen de stad die in 2018 European Green Capital City of the year was, omarmt EMR die binnen haar specialisme een wezenlijke bijdrage levert aan circulariteit en milieu. Trots kunnen we zijn door een optimaal operationeel proces, geavanceerde machines en een goede wateraansluiting die essentieel zijn in het proces om het doel van CO2 neutraal opereren te kunnen verwezenlijken. Ambitie, passie en drijfkracht zijn de pijlers waarop wij werken.

De bovenstaande foto’s zijn genomen door fotograaf: Rob Koppers

Het meeste schroot wordt verladen per duwbak naar onze locatie in Rotterdam. De duwbakken kunnen altijd volledig afgeladen worden, omdat EMR Nijmegen niet afhankelijk is van de waterstand van de Waal. Vanuit de binnenhaven van Nijmegen heeft EMR altijd de optie om via de Maas naar Rotterdam te vervoeren. De diepgang van de Maas is altijd gewaarborgd, zodat EMR geen extra duwbakken nodig heeft om dezelfde tonnage te vervoeren. De binnenhaven van Nijmegen is de ideale locatie om materialen over het water te kunnen vervoeren, waarmee een enorme belasting aan verkeersbewegingen wordt verminderd, en de vaarwegen optimaal benut worden. Deze situatie draagt positief bij aan de door EMR geformuleerde CO2 doelstellingen.

Metaalrecycling heeft per definitie een goede bijdrage in het verbeteren van het klimaat, wanneer dit afgezet wordt tegen het winnen van metalen uit ertsen. Door schaarste die ontstaat in de grondstoffen, is de noodzaak van recycling steeds groter aan het worden. Door de geavanceerde processen weet EMR de voor recycling aangeboden metalen zodanig te scheiden en sorteren, waardoor smelterijen deze stromen direct kunnen toepassen in een smelt, om vervolgens te komen tot een hoogwaardig metaalstroom die opnieuw ingezet kan worden.

EMR is gevestigd aan de Handelsweg 50 in Nijmegen. Kijk ook eens op onze website:

WEBSITE

European Metal Recycling

Contact 
Adres Handelsweg 50
Plaats 6541 CT Nijmegen
Telefoonnummer +31 (0)24 377 47 43
E-mail michel.dreis@emrgroup.com
Openingstijden 
Dag Tijd
Maandag 07:00 – 16:45
Dinsdag 07:00 – 16:45
Woensdag 07:00 – 16:45
Donderdag 07:00 – 16:45
Vrijdag 07:00 – 16:45
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten
CONTACT
Ga terug naar alle bedrijven

European Metal Recycling

European Metal Recycling (EMR) is wereldwijd marktleider op het gebied van metaalrecycling. De organisatie bestaat uit 4000 personeelsleden verdeeld over 150 locaties wereldwijd. Het van oorsprong Britse bedrijf koopt, verwerkt en verkoopt ferro en non-ferro metalen over de hele wereld. Door strategische overnames is EMR de afgelopen jaren snel uitgegroeid tot een belangrijke speler in continentaal Europa. Door de overname van het voormalige Martens Metaal Nijmegen, verstevigde EMR haar positie in Oost- en Zuid-Nederland en het Duitse Ruhrgebied. Nijmegen is sinds 2015 uitgegroeid tot een zeer belangrijke locatie voor EMR. De locatie Nijmegen is overigens binnen de continentale tak van de organisatie een unieke werf, aangezien dit de enige werf is waar zowel ferro als non-ferro metalen worden verwerkt. EMR heeft zich aan de haven van Nijmegen gevestigd vanwege demografische redenen alsook de directe aansluiting van de locatie tot de Maas en de Waal. Via het water worden bulktransporten ferro metalen verscheept naar belangrijke werven in Rotterdam en Amsterdam en direct naar staalfabrieken in Europa. Voor efficiënt transport van non-ferro metalen maakt EMR gebruik van de dienstverlening van de nabijgelegen containerterminal BCTN.

Voor EMR zijn de kade en goede havenfaciliteiten vanuit kosten- en milieuperspectief belangrijk. Wanneer EMR in Nijmegen geen gebruik zou kunnen maken van watertransport, dan zou alles via de weg aan- en afgevoerd moeten worden. Ter illustratie: in plaats van één binnenvaartschip zouden dan 75 vrachtwagencombinaties moeten rijden. Milieu staat hoog in het vaandel binnen EMR en daarom kiezen wij bewust voor watertransport. Door gebruik te maken van deze van nature aanwezige infrastructuur heeft watertransport het minste effect op de leefomgeving. Ook de CO2 uitstoot die significant lager is dan wegtransport maakt het mogelijk om zo milieubewust mogelijk te handelen. Om de CO2 uitstoot aan de haven in Nijmegen zoveel mogelijk te reduceren laadt EMR de schepen met een hybride kraan en voor de interne overslag wordt gebruik gemaakt van een volledige elektrische kraan. EMR is gevestigd aan de Handelsweg 50 in Nijmegen.

Kijk ook eens op onze website!

WEBSITE

European Metal Recycling

Contact 
Adres Handelsweg 50
Plaats 6541 CT Nijmegen
Telefoonnummer +31 (0)24 377 47 43
E-mail michel.dreis@emrgroup.com
Openingstijden 
Dag Tijd
Maandag 07:00 – 15:45
Dinsdag 07:00 – 15:45
Woensdag 07:00 – 15:45
Donderdag 07:00 – 15:45
Vrijdag 07:00 – 15:45
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten
CONTACT
Ga terug naar alle bedrijven